28
sep

Workshop Bodemdieren

In het kader van de jaarlijkse bodemdierendagen hebben we onderzoek gedaan naar de bodemdieren in natuurpark Bloeyendael. Zaterdagmiddag 28 september gingen we met 9 deelnemers het park in om op drie plekken te zoeken naar bodemleven. We wroeten in de strooisellaag, tilden dode takken op, verwijderden bast, lichtten stenen van de steenhoop en spitten op enkele plekken in de aarde. Met behulp van scorelijsten en geholpen door de app Obsidentify tekenden we onze vondsten op. Diertjes die we niet thuis konden brengen namen we voor nader onderzoek mee naar het paviljoen.
Het was een gezellige bezigheid, waarvan het resultaat later die dag werd ingevoerd op de website van de Bodemdierendagen. Daar werden de scores landelijk vergeleken, hetgeen een 9.1 opleverde voor de verscheidenheid aan soorten. Daarmee waren wij en kan ook Bloeyendael tevreden zijn.
Enkele leuke vondsten: akkerslak. herfststrooiselspin, aardkruiper, mosschorpioentje en 3 soorten miljoenpoten: grote kronkel, knotskronkel, roodstip vuurkever.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...