Wandelgids De wandelgids van Bloeyendael voert de wandelaar aan de hand van een plattegrond en routebeschrijving in vijftig minuten door de verschillende delen van het park. Al lezend krijgt de wandelaar informatie over de verschillende landschappen, en over de flora en fauna. De wandelgids is mede tot stand gekomen door een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget van de gemeente Utrecht, en is (gratis) verkrijgbaar tijdens open dagen. U kunt de wandelgids HIER downloaden. (PDF)               

 

 

 

Bomen en struiken in park Bloeyendael Samen met het IVN De Bilt heeft de stichting Bloeyendael een bomen- en struikengids uitgegeven. De gids is samengesteld door Jaap Milius en Enrico van Barneveld, die een bestaande wandeling in ons park hebben gebruikt als route voor de verkenning van 33 soorten struiken en bomen. Aan de hand van de tekening van blaadjes en stengels kan de wandelaar achterhalen welke soort hij op zijn pad vindt. De gids is voor 1 euro te koop tijdens open dagen. U kunt de gids hier downloaden.          

Ontdekkingsgids voor kinderen Deze kleurrijke wandelgids is bedoeld voor kinderen van de basisschool. Op een wandeling door het park leren ze weetjes over de natuur en moeten ze opdrachten uitvoeren, die in het gidsje van 16 pagina’s kunnen worden opgetekend. De gids is gratis te verkrijgen op open zondagen en tijdens open huis. Hier kunt u de gids downloaden